Здравейте, имам фирма, която е регистрирана в ТР, но никога не е извършвала дейност, и друга, която е без дейност от две години. Трябва ли да подавам ГДД в Данъчното? Или само в статистиката се пуска Декларация без дейност.
Благодаря!
Здравейте, как ще се промени ГДД на СОЛ, като е и общински съветник? Къде се декларират получените средства? Какви други приложения ще трябват към ГДД.? Благодаря .
Здравейте, имам трудов стаж 10 год. Последните 3 год. съм земеделски производител и се осигурявам на ниския процент. Мога ли да ползвам болничен и съответно майчинство? Благодаря
Здравейте, става въпрос за ЕООД-с управител пенсионер. Без персонал. Трябва да спре дейност. Какво трябва да направи?
Здравейте, фирма ООД /не по ДДС/ от 3 год. пускаме ГДД, че няма дейност. Фирмата е спряна и не работи. Но през 2015г. се направи продажба с банков превод на сумата. Трябва ли да се осчетоводява това?
Здравейте, като земеделски производител се осигурявам на ниския процент. Ако искам от тази година да ползвам болнични какво трябва да направя? Благодаря
Има ли някакви промени в обр 1 и 6 за 2015г.?
Как да пусна обр.6 - 13 за СОЛ с програмния продукт на НАП? Дава ми само месеците за годината, а не мога да напиша код 13! Благодаря.
СОЛ - само Здравни осигуровки, защото е пенсионер!
Здравейте, управител на ЕООД, пенсионер пускаме всеки месец само декл.обр.1 за осигуровки. Трябва ли да пуска декл. обр.6 и за какво?
Грешката е моя-служителя е назначен за м. ОКТОМВРИ, само за този месец! д1 за него е пусната ноември с д6-код5 /Сега пускам д6 с код 8
Здравейте, подадох д1 за СОЛ, и д6 за служителя, но не я приеха, защото беше грешна! Трябваше да я подам отново, след като я поправих. Но системата ми искаше и д1, за служителя, но не трябва да подавам, защото е освободен м.ноември. /Назначен е само за м.ноември/. Затова единият ми въпрос беше - грешка ли е като съм отметнала в системата, че не трябва да подавам д1 за служителя?
Ами да, защото д1 ми беше приета и да не я пускам отново. Сложих отметка и така пуснах само д6. Но дали е вярно?
Знам, че много ви изнервих, но да наистина ми е за първи път. Начинаеща съм. След като подадох д1 за СОЛ и е приета, а д6 за служителя - НЕ. Какво трябва да направя, за да пусна само д6 - за служителя? Защото ми иска и д1, а тя вече е приета!
Огромно БЛАГОДАРЯ! Това ме интересуваше. Благодаря отново и хубав ден! :good:
Да, и затова пускаме само ЗО с декл.1
Пенсионер е!
Да, и затова пускаме само ЗО с декл.1